nieuws

‘Vergelijkingssites missen de goedkoopste autoverzekeraars’

Archief

Automobilisten zijn voor hun verzekering vaak het duurst uit bij De Noordhollandsche van 1816, Unigarant, Neerlandia en Generali. De goedkoopste autopolissen zijn te koop bij de Hema, Ineas, het Kruidvat, Orion Direct, Verzekeruzelf en National Academic.

 

Tot die conclusie komt de Consumentenbond in de Geldgids van december, waarin een test van autoverzekeringen is opgenomen. Opmerkelijk is dat bij bekende vergelijkingssites als Independer en Verzekeringssite de goedkoopste aanbieders nogal eens ontbreken.

 

  &nbsp"Als partijen hun gegevens niet bij ons aanleveren, kunnen wij ze ook niet opnemen in de vergelijkingen", is de laconieke reactie van Erik Hordijk van de Verzekeringssite, die ook wel wat kritiek heeft op de onderzoeksmethoden van de Consumentenbond. "Ze gebruiken maar vier klantprofielen, die bovendien heel oud zijn. Als je het goed wilt doen, moet je een paar duizend profielen onderzoeken. Verder zijn kortingen van verzekeraars, die wij wel in onze vergelijkingen toepassen, niet in het onderzoek meegenomen en kom ik vreemd genoeg ook Polis Direct niet tegen in de resultaten."

 

  &nbspDe gegevens waarop de test is gebaseerd dateren van 31 juli. "Inmiddels beginnen de premies weer te stijgen. Ik zou consumenten daarom aanraden niet af te gaan op de vier profielen in de Geldgids, maar op hun persoonlijke profiel", aldus Hordijk.

 

Reageer op dit artikel