nieuws

Verbond zet productwijzers online

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft de consumentensite www.allesoververzekeren.nl geopend. Daarop zijn onder meer ruim twintig productwijzers te raadplegen.

 

Verzekeraars gaan deze productwijzers uiterlijk per 1 januari gebruiken in de (online) communicatie met klanten. De documenten moeten in toegankelijke taal basisinformatie bieden over de 21 meest voorkomende verzekeringen: vijf leven-, zeven schade- en negen inkomensverzekeringen. Naast de algemene informatie kunnen aanbieders in hun eigen documenten specifieke informatie toevoegen over hun product. Diverse partijen, waaronder Paerel Leven, Europeesche en Bovemij, hebben al productwijzers op hun site staan.

 

  &nbspOm zich ervan te verzekeren dat iedereen de teksten kan begrijpen, heeft het Verbond een bureau ingeschakeld die de leesbaarheid van de productwijzers heeft bewaakt. Daarnaast bevat de site informatie over belangrijke levensmomenten in relatie tot verzekeringsproducten, een nieuwssectie en antwoorden op veelgestelde vragen.

 

Reageer op dit artikel