nieuws

VEH pleit voor ingrijpen op woningmarkt

Archief

Vereniging Eigen Huis (VEH) wil dat de overheid maatregelen neemt die de woningmarkt weer in beweging brengen en het vertrouwen van kopers en financiers ondersteunen.

 

Er dreigt nu volgens VEH een ernstige teruggang op de woningmarkt die ook grote gevolgen zal hebben voor de economie.

 

Meer dan de helft (56%) van de eigenwoningbezitters verwacht inmiddels dat de Nederlandse economie in een recessie zal komen. Ook is 34% van de eigenwoningbezitters van mening dat de woningmarkt op korte termijn zal instorten. VEH heeft eerder twee maatregelen voorgesteld om het tij te keren: een tijdelijke halvering van de overdrachtsbelasting en een verhoging van de grens voor de Nationale Hypotheek Garantie. De vereniging heeft hier van het kabinet geen reactie op gekregen.

 

Reageer op dit artikel