nieuws

Variabele rente fors omlaag bij ELQ

Archief

ELQ Hypotheken heeft de variabele rente voor december onlangs met ruim een procent verlaagd (107 basispunten)  als gevolg van een daling van de interbancaire Euribor-tarieven. De geldgever, die geen nieuwe hypotheken meer sluit, spreekt tegen dat veel klanten met een variabele rente in de problemen zijn gekomen, zoals tv-programma Zembla onlangs suggereerde.

Variabele rente fors omlaag bij ELQ

Dat ELQ bij de acceptatie te veel risico's zou hebben genomen, noemt de woordvoerder "apert onjuist". "Achtduizend mensen hebben een ELQ-hypotheek gesloten; daarvan zijn er ongeveer tweeduizend deels boetevrij overgestapt naar een reguliere geldgever. Een klein aantal klanten heeft betalingsproblemen gekregen, maar dat zijn er zeker geen duizenden."
De problemen met de gestegen variabele rente zijn door Zembla overdreven, aldus ELQ. "Onze variabele rente is gebaseerd op de 1- tot 3-maands Euribortarieven met een opslag. Wijzigingen worden volledig doorgegeven aan de klant. De Euribor-rente is sinds de zomer aan het dalen, zodat wij het tarief voor december zelfs met 1,07% hebben verlaagd ten opzichte van de maand ervoor."
 
Klik hieronder voor de volledige Zembla-uitzending.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.