nieuws

Van Kampen met huismerk ‘regiopolis’ de automarkt op

Archief

Met de gedachte ‘minder risico is minder premie’ heeft Van Kampen Groep een autoverzekering op de markt gebracht voor verzekerden die buiten de vier steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht woonachtig zijn.

 

Na de vorig jaar geïntroduceerde VKG-E Autoverzekering is de VKG-Regiopolis de tweede huismerkpolis van de Van Kampen Groep. "Het is een strategische keuze en het komende jaar zullen we nog meer van dit soort huismerken gaan introduceren, waarmee het intermediair de concurrentie met de direct writers kan aangaan", kondigt algemeen directeur Paul Boon aan.

 

  &nbspHet volmachtbedrijf zegt voor de Regiopolis "uiterst lage premies" te hanteren. Naast de risicobeperking door uitsluiting van de vier grote steden in de Randstad is dat mogelijk door polissen alleen via het extranet te accepteren. Verder kan de tussenpersoon een deel van de provisie inleveren: standaard is 20%, maar 15%, 10%, 5% of helemaal niets is ook mogelijk.

 

  &nbspVan Kampen richt zich met de Regiopolis op gezinsauto’s en middenklassers in voorsteden en dorpen. Een aantal bijzonderheden: de te verzekeren auto mag niet meer dan 2.000 kilogram wegen en niet duurder zijn dan _ 70.000, de aanschafwaardevergoeding bij totaal verlies is standaard zes maanden of drie jaar optioneel en het eigen risico is naar keuze _ 0, _ 150 of _ 400.

 

  &nbspWie kiest voor schadesturing is verplicht gebruik te maken van de diensten van Care en ontvangt 10% premiekorting. Als een verzekerde hiervan gebruik maakt en desondanks naar een dealer naar keuze gaat, krijgt hij 70% van de nota vergoed. In geval van calamiteiten kunnen verzekerden in binnen- en buitenland een beroep doen op de dienstverlening van de ANWB. Van Kampen overweegt nog om in de loop van 2009 ook pechhulpdekking als optie toe te voegen. Risicodrager van de Regiopolis is UVM in Hoogeveen.

 

Reageer op dit artikel