nieuws

Van Kampen gaat uitvaartprovisies achteraf betalen

Archief

Omdat bij sommige intermediairs uitvaartpolissen binnen een maand worden geroyeerd, gaat Van Kampen Groep provisies voortaan achteraf in termijnen uitbetalen, nadat de verdientermijn is verstreken. Met vijf van deze tussenpersonen is de samenwerking verbroken.

Van Kampen gaat uitvaartprovisies achteraf betalen

"Het is vooral een maatregel om het kaf van het koren te scheiden", zegt directeur Peter van der Linde van Van Kampen Groep. "Die royementen brengen een administratieve belasting met zich mee, terwijl wij ook nog eens het terugboekingsrisico lopen. De nog niet uitbetaalde provisies worden nu gereserveerd om mogelijke terugboekingen te kunnen verrekenen met de verzekeraar."
Van Kampen gaat er bij de verzekeraars op aandringen hun provisiemodellen te wijzigen. "In een branche die toch al is veroordeeld als de grootste criminele organisatie, moeten wij alles in het werk stellen om deze gelukszoekers te lozen", aldus Van der Linde.

Reageer op dit artikel