nieuws

Uitvoering zorgportefeuille De Goudse naar Aevitae

Archief

De uitvoering van de zorgportefeuille van De Goudse is van Trias overgegaan naar volmachtbedrijf Aevitae. Volgens De Goudse is de administratieve uitvoering van de specifieke Goudse producten het beste gewaarborgd bij een grote zorgvolmacht.

 

In 2005 verkocht De Goudse zijn zorgportefeuille aan VGZ-Trias. Dat leverde De Goudse toen een eenmalige bate van _ 5,6 mln op. Dat betekende ook dat veertig fte’s meeverhuisden naar VGZ-Trias. De administratieve uitvoering van de zorgportefeuille werd bij Trias in Gorinchem neergelegd.

 

  &nbsp"De complexiteit van de zorgproducten van De Goudse, en vooral het maatwerk, past niet in onze geautomatiseerde systemen", aldus een woordvoerder van Uvit. De keuze viel op Aevitae "omdat we die al kennen". Ongeveer 150.000 Uvit-klanten zitten in de zorgvolmacht bij Aevitae in Eindhoven. "Zij hadden al eerder ervaring met een omvangrijke conversie van een zorgportefeuille, namelijk die van National Academic. En ook de conversie van deze zorgportefeuille is vlekkeloos verlopen", aldus de woordvoerder.

 

  &nbspDe overgang van Trias naar Aevitae heeft voor het ex-personeel van De Goudse geen gevolgen. "Die zijn inmiddels al goed geland binnen onze organisatie."

 

  &nbspDe overdracht van de portefeuille heeft inmiddels plaatsgevonden. De risicodrager op de polissen blijft Zorgverzekeraar Cares Gouda, een werkmaatschappij van Uvit (Univé/VGZ/IZA/Trias).

 

Reageer op dit artikel