nieuws

Teller autoverzekering Postbank komt nog niet hoger dan 11.500

Archief

Zeven maanden na de veelbelovende lancering van een autoverzekering heeft Postbank circa 11.500 polissen gesloten. Dat voldoet niet aan de verwachtingen die moederbedrijf ING er vooraf van had.

 

"De verkoop verloopt traag", meldde ING al in het verslag over het tweede kwartaal van dit jaar. In het verslag over het derde kwartaal wordt de term "tragere start" gebezigd.

 

  &nbspEen vergelijkbare exercitie in België leverde binnen drie kwartalen meer dan 50.000 online gesloten polissen op. Zo hard lopen de 7,5 miljoen Postbank-klanten vooralsnog niet voor de autoverzekering.

 

Schadebedrijf

Het schadebedrijf van Nationale-Nederlanden is meer te spreken over de gang van zaken. "Ondanks de competitieve marktomstandigheden behield NN z’n marktaandeel, dankzij de verkoop via diverse kanalen en concurrerende premies", zo luidt de verklaring.

 

  &nbspDe premieomzet van het Nederlandse schadebedrijf van ING steeg in het derde kwartaal met 4,5%.

 

Pensioenen

In Nederland was NN succesvol in het sluiten van pensioencontracten bij kleine tot middelgrote ondernemingen. "De verkoop van individuele levensverzekeringen ondervond tegenwind", zo luidt het eufemistische commentaar. Als oorzaken wordt onder meer verwezen naar zwakke aandelenmarkten, negatieve sentimenten rond de kosten van beleggingspolissen en de toenemende concurrentie van bankproducten.

 

  &nbspVerder moest _ 83 mln opzij worden gezet voor collectieve pensioencontracten met garantie-elementen. Die reservering leverde een geringe bijdrage aan de sterke verslechtering van het bedrijfsresultaat. Onder de streep leed ING in het derde kwartaal een verlies van _ 478 mln. Na het eerste kwartaalverlies ooit resteert overigens nog een winst van _ 2,9 mld over de eerste negen maanden van 2008.

 

Postbank van een traag verlopende verkoop.

Reageer op dit artikel