nieuws

TAF-polis mag van Delta Lloyd

Archief

Delta Lloyd Bank heeft besloten de overlijdensrisicoverzekering van TAF (risicodrager Quantum Leben) voortaan te accepteren bij het verstrekken van hypotheken.

 

De geldgever vond niet duidelijk welk recht op de overeenkomst van toepassing was, aangezien Quantum een Liechtensteinse verzekeraar is. TAF treedt op als vertegenwoordiger in Nederland. Na informatieverstrekking door TAF heeft Delta Lloyd besloten verpanding van de polissen aan de eigen hypotheken niet langer te weigeren. "De TAF-polisvoorwaarden zijn altijd duidelijk geweest op dit punt; in artikel 20.1 staat dat het Nederlands recht van toepassing is en dat geschillen aan een Nederlandse rechter moeten worden voorgelegd", aldus TAF-directeur Sander Franken.

 

  &nbspRabobank, die eveneens juridische vragen had, heeft nog geen beslissing genomen over het accepteren van de Quantum-polissen. "Ik verwacht wel snel een reactie. Er zijn nu al heel veel lokale Rabobanken die onze risicoverzekering wél accepteren", aldus Franken.

 

Maandlastenbeschermers

Per 1 november zijn de premies en voorwaarden van het TAF Zelfstandigenplan en de TAF Maandlastenbeschermer gewijzigd. Aanleiding is dat risicodrager Genworth meer claims dan voorzien voor de kiezen krijgt. Het achterwege blijven van een gezondheidsverklaring of medische keuring trekt meer mensen met een "medische achtergrond".

 

  &nbspVolgens Franken gaat het echter niet om een en-blocwijziging. "We hebben in opdracht van Genworth de premies voor alle verzekerde zelfstandigen boven de 35 jaar met 25% verhoogd; voor de dekkingsvariant ‘verlengd’ geldt de stijging voor verzekerden boven de 40 jaar. Maar voor verzekerden in loondienst is de premie niet veranderd."

 

  &nbspWel zijn voor alle verzekerden, ook die in loondienst, de voorwaarden aangepast. Zo is de wachttijd verlengd van dertig naar negentig dagen en zijn enkele nieuwe aandoeningen aan de uitsluitingenlijst toegevoegd. De maandelijkse uitkering is gemaximeerd op _ 2.000 per polis en _ 8.000 per verzekerde.

 

Reageer op dit artikel