nieuws

Syntrus Achmea biedt nettohypotheken

Archief

Met ingang van 1 januari biedt Syntrus Achmea Vastgoed (onder meer het voormalige PVF Achmea) bij hypotheken de mogelijkheid om af te zien van aanbrengprovisie over het te lenen bedrag.

Het intermediair is vervolgens vrij te bepalen hoe het zijn advieskosten in rekening brengt. "De standaardprocedure zal echter zijn dat een offerte altijd wordt uitgebracht met afsluitkosten en aanbrengprovisie. Wil de tussenpersoon een offerte zonder afsluitkosten en aanbrengprovisie dan dient hij dat bij de aanvraag duidelijk aan te geven, zodat de offerte wordt aangepast conform de wensen." Daarnaast wordt de aanbrengprovisie voor de spaarhypotheek verlaagd van 2% naar 1%. De renteopslag van 0,2% is hierdoor niet meer nodig en komt te vervallen. Verder gaat Syntrus Achmea volgend jaar onderscheid maken tussen complexe en niet-complexe producten. Over de niet-complexe hypotheken wordt de aanbrengprovisie dan in één keer volledig uitgekeerd. Voor complexe producten wordt de aanbrengprovisie conform de adviesmatch uitbetaald.

Reageer op dit artikel