nieuws

Start proef Nederlands Woning Waarde Instituut

Archief

De organisaties van vastgoedbemiddelaars NVM en VBO en taxateursorganisatie RVT starten 1 januari met het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), een landelijk dekkend taxatie-instituut.

Start proef Nederlands Woning Waarde Instituut

Ongeveer honderd taxateurs gaan samen met een groep intermediairs en betrokken marktpartijen als ABN Amro Hypotheken Groep en Rabodochter Obvion daarvoor in het eerste kwartaal proefdraaien. Begin april moet het NWWI definitief operationeel zijn. Ger Hukker, voorzitter NVM: "De consument krijgt een taxatie die is opgesteld volgens duidelijke kwaliteitsnormen. De geldverstrekkers krijgen informatie op maat, die beduidend minder fraudegevoelig is. De taxateur kan via het NWWI op een efficiënte wijze kwalitatief hoogwaardige taxaties uitvoeren voor een reële vergoeding".

Reageer op dit artikel