nieuws

Stamgast Gerda Spreeuwenberg

Archief

Gerda Spreeuwenberg was begin deze maand de eerste vrouw aan wie de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs de VNAB Award uitreikte. Spreeuwenberg is al 32 jaar actief in de wereld van de assurantiebeurs.

 

Wat is uw achtergrond?

In 1949 geboren in Middelburg; mijn meisjesnaam is Muinen.

 

Mijn vader was hoofd van een school. Toen ik 5 jaar was, zijn wij verhuisd naar Terneuzen en op mijn 14e naar Capelle aan den IJssel. In 1969 ben ik getrouwd met Henk Spreeuwenberg en zijn wij gaan wonen in Amsterdam. In 1971 is onze dochter Silvie geboren.

 

Wat was uw mooiste jeugdvakantie?

 

Op een tandem met twintig versnellingen met mijn vriend (nu mijn echtgenoot) door Nederland en België fietsen.

 

Voor welk beroep was u eigenlijk voorbestemd en waarom bent u daar niet in terechtgekomen?

 

Na mijn middelbare school ben ik in 1967 de opleiding gaan volgen voor verpleegster in het Bethesda Ziekenhuis in Rotterdam. Er was in die tijd een dringend tekort aan personeel waardoor eerstejaarsverpleegsters veelvuldig nachtdiensten moesten draaien. Dat was voor mij fysiek te zwaar.

 

Waarvan heeft u de laatste keer kippenvel gekregen?

 

Tijdens de begrafenis van een koorvriendin. Wij hebben met ons koor een drietal liederen gezongen.

 

Wat is uw laatst bijgewoonde massa-evenement?

 

De demonstratie tegen de kruisraketten in 1981 op het Museumplein in Amsterdam.

 

Waar hebben we de grootste kans u op zaterdagmiddag tegen te komen?

 

Op de Noordermarkt in de Jordaan, vlakbij mijn huis. Dit is de eerste Nederlandse boerenmarkt, die in juni 1987 van start ging. Daar zijn de mooiste, de geurigste en de lekkerste biologische producten vers van de boerderijen te koop.

 

Wat is volgens u de beste popsong aller tijden?

 

‘A hard day’s night’ van de Beatles.

 

Wat vond u het mooiste sportmoment aller tijden?

 

De schaatskampioenschappen tijdens de periode van Ard Schenk en Kees Verkerk.

 

Wat is uw beste sportprestatie ooit?

 

De voettocht naar Rome gelopen in drie etappes.

 

Van wie of wat heeft u zakelijk het meest geleerd?

 

In 1976 ging ik parttime werken bij het Beurs Boekings Bureau. Het bureau had een raad van commissarissen en ik mocht de vergaderingen notuleren. Ab Coronel was de voorzitter. Van de toenmalige directeur de heer J.C. Ribbens en de commissarissen heb ik veel geleerd. Vanaf de oprichting van de Vereniging Assurantie Beurs Amsterdam in 1982 hebben alle bestuursleden grote invloed op mij uitgeoefend. Met name Rolf van der Wal was voor mij een groot voorbeeld.

 

Waar heeft u een uitgesproken hekel aan?

 

Rumoerige mensen in een restaurant.

 

Wat in de branche had u liever willen missen?

 

De verkoop van het gebouw waarin de Assurantiebeurs in Amsterdam gevestigd was. Ik denk nog steeds terug aan de plezierige tijd die ik daar heb doorgebracht.

 

Wat moet u koste wat het kost ooit nog eens doen?

 

Viool spelen. Van mijn 9e tot mijn 14e heb ik vioolles gehad.

 

Reageer op dit artikel