nieuws

SEZ verwacht meer dan 5.000 donorpolissen te sluiten

Archief

SEZ Assurantiën, initiatiefnemer van de donorpolis, verwacht tussen de vijf- en tienduizend donorpolissen te sluiten. “Er zijn al meer dan 5.000 aanvragen en ongeveer 10.000 informatiepakketten aangevraagd”, aldus Gerard Massaar van SEZ.

SEZ verwacht meer dan 5.000 donorpolissen te sluiten

De eventuele juridische haken en ogen zijn van de baan. "Er waren twee zaken die juridisch lastig lagen. Op basis van de Wet orgaandonatie mag je geen financieel voordeel genieten van het zijn van donor. Doordat nu zowel ja- als nee-registranten dat voordeel genieten, is het juridisch geen probleem meer. Het tweede probleem zat in het aanbieden van korting op de basisverzekering zonder dat er sprake is van een collectiviteit. Dat mag niet. Maar hier is wel sprake van een collectiviteit, dus ook dat is geen probleem meer", aldus het ministerie van VWS. De beantwoording van de kamervragen over de donorpolis wordt in de loop van deze week verwacht.

Reageer op dit artikel