nieuws

‘Scholen onderschatten risico op brand’

Archief

Scholen zijn slecht voorbereid op brandstichting en vandalisme, stellen VNG Verzekeringen en Centraal Beheer Achmea. Scholen onderschatten het risico of vinden veiligheidsmaatregelen te duur.

‘Scholen onderschatten risico op brand’

Scholen lopen dertig keer zo veel risico op brand als woningen. Jaarlijks breekt ongeveer driehonderd keer brand uit in onderwijsgebouwen. In 25% tot 35% van de gevallen wordt het vuur aangestoken. Volgens schattingen van VNG Verzekeringen is 10% tot 15% van de scholen in grote steden niet voldoende beveiligd. Het bedrijf stuurt komende week een brief naar gemeenten waarin brandpreventierichtlijnen voor scholen staan. Centraal Beheer Achmea komt tussen kerst en oud en nieuw met voorstellen.
(…) Zo was er volgens berekeningen van verzekeraars de afgelopen oudejaarsnacht sprake van een recordschade: twintig miljoen euro. Terwijl de totale schoolbrandschade in heel 2007 24 miljoen euro bedroeg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.