nieuws

Robein-klanten meest tevreden over lijfrente- en koopsompolis

Archief

Onder ruim zesduizend consumenten die de afgelopen twaalf maanden koopsom- en lijfrentepolissen hebben vergeleken op Independer.nl oogst Robein de hoogste waardering. MoneyView, dat naar productkenmerken kijkt, heeft ondertussen Ohra aangewezen als aanbieder met de scherpste pensioenaanbieding.

 

  &nbspIndepender vroeg de bezoekers die een vergelijking maakten, naar hun ervaringen met hun huidige verzekeraar. Gemiddeld waarderen klanten hun levensverzekeraar met een 7,0. Robein krijgt op de drie aspecten ‘beloften nakomen’, ‘duidelijke informatie’ en ‘klaarstaan voor klanten’ een 8,1 en wordt daarmee hetzelfde beoordeeld als vorig jaar.

 

  &nbspDe top 3 bestaat volledig uit direct-writers: Loyalis (7,9) en Ohra (7,7) gaan de eerste intermediairmaatschappij Erasmus (7,6) vooraf. Ook Reaal (7,4) scoort bovengemiddeld.

 

  &nbspDuidelijk minder presteren De Goudse (6,6), ABN Amro (6,5), AXA (6,4), Fortis ASR (6,3), Aegon (6,2) en hekkensluiter Allianz (6,0), die de score vergeleken met vorig jaar met 0,7 punt ziet dalen.

 

Pensioen

Volgens een pensioenonderzoek van MoneyView biedt Ohra met het Internet Pensioen het meest aantrekkelijk geprijsde pensioenproduct.

 

  &nbspHet onderzoeksbureau kende aan de in de markt beschikbare pensioenproducten maximaal vijf sterren toe voor prijsstelling en flexibiliteit. "Opvallend is dat er geen producten zijn die op beide onderdelen een vijfsterrenbeoordeling verdienen." Volgens MoneyView bieden De Amersfoortse (Collectieve Pensioenverzekering) en Nationale-Nederlanden (NN Presentatie Pensioen) de pensioenverzekeringen met de meest flexibele voorwaarden.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.