nieuws

Prime Select van start met opkopen levenpolissen

Archief

Prime Select, een concept van de Duitse onroerendgoedinvesteerder GSM, is in ons land van start gegaan met het eerder dit jaar aangekondigde overnemen van lopende levensverzekeringen tegen een garantie van minimaal tweemaal de afkoopwaarde.

Het product wordt op de markt gebracht door de Verenigde Financiële Compagnie uit Bergen op Zoom, die daarvoor samenwerkt met tussenpersonen. Het bedrijf zegt met Prime Select een alternatief te bieden voor het afkopen van levensverzekeringen.
De afkoopsom die Prime Select biedt, wordt gedurende tien jaar in maandelijkse termijnen uitgekeerd; de afkoopwaarde wordt gebruikt om te investeren in vastrentende waarden en aankoop van monumentale panden in Duitsland. Die worden gerenoveerd, verhuurd en vervolgens verkocht aan investeerders. De opbrengst daarvan moet de maandelijkse uitkeringen aan klanten financieren. Een aparte stichting die de uit te keren gelden beheert, zou moeten fungeren als zekerheid voor de klanten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.