nieuws

Pensioenen in bouw niet omhoog

Archief

BPF Bouw, het pensioenfonds voor de bouwnijverheid, zal de pensioenuitkeringen per 1 januari niet verhogen. BPF is daarmee het eerste pensioenfonds dat bekendmaakt de pensioenen volgend jaar niet te indexeren.

Pensioenfondsen kampen door de kredietcrisis met dekkingsgraden die onder het vereiste minimum zijn gezakt. BPF Bouw staat op 100,5%, waar 105% vereist is. "Alleen als de pensioenen ruim voldoende zijn gedekt door het belegde vermogen, kunnen wij besluiten om de pensioenuitkeringen te verhogen." Het fonds wil het tekort in vijf jaar goedmaken.
Deelnemers die nog pensioen opbouwen, krijgen wel een gedeeltelijke toeslag van 0,72% over het opgebouwde pensioen. De pensioenpremie voor de basisregeling wordt verhoogd tot 18,9% van de pensioengrondslag. BPF telt 900.000 deelnemers en uitkeringsgerechtigden.

Reageer op dit artikel