nieuws

Op één dag twee boetes van AFM voor Stroink Volkers

Archief

Naar pas eerder deze maand is gebleken, heeft toezichthouder AFM eerder dit jaar op één en dezelfde dag aan het Enschedese assurantiebedrijf Stroink-Volkers Groep twee verschillende boetes opgelegd. De ene boete gold het bemiddelen zonder diploma’s, de andere betrof het negeren van klantprofielen.

 

Op vrijdag 7 november berichtte de AFM dat op 23 juni aan Stroink-Volkers een boete van _ 6.000 is opgelegd, omdat het bedrijf enige tijd heeft bemiddeld in levensverzekeringen zonder dat was voldaan aan de diploma-eisen.

 

  &nbspVolgens de AFM beschikten de opgegeven feitelijk leidinggevenden met betrekking tot levensverzekeringen in de periode van 1 januari tot en met 9 mei 2007 niet over de vereiste diploma’s. Daardoor kon door Stroink-Volkers in genoemde periode op het terrein van levensverzekeringen de kwaliteit van de financiële diensten aan klanten niet worden gewaarborgd, meent de toezichthouder. Het elf medewerkers tellende kantoor heeft daarmee de WFT overtreden. De AFM is wettelijk verplicht om oplegging van boetes openbaar te maken, tenzij er zwaarwegende redenen zijn om dit niet te doen.

 

Klantprofiel

De AFM had op 1 juli dit jaar bekendgemaakt dat aan Stroink-Volkers een boete is opgelegd omdat er beleggingsverzekeringen waren verkocht aan klanten die volgens het klantprofiel spaarders waren. In drie door de AFM onderzochte gevallen uit de eerste helft van 2007 kregen klanten die volgens de verkregen informatie als ‘spaarder’ waren aangeduid een Vrij Vermogen Vermogenverzekering met het SNS Garantie Mixfonds aangeboden.

 

  &nbspBij het aanbieden van deze beleggingsverzekering met een looptijd van 35 jaar heeft Stroink-Volkers lang niet alle informatie van de klant volledig meegewogen, aldus de AFM. Cliënten die volgens het klantprofiel niet in aanmerking kwamen voor aandelen en obligaties kregen juist een product aangeboden waarin hierin werd belegd. De boete bedroeg _ 6.000. Ten aanzien van deze boete, berichtte de AFM begin deze maand dat deze definitief is geworden.

 

Reageer op dit artikel