nieuws

ONVZ start met zorgcoach

Archief

Zorgverzekeraar ONVZ gaat een zorgcoach in het leven roepen. Deze assistent moet de patiënt helpen om de weg te vinden in de brei van hulpinstanties en vergoedingen. Het idee van een zorgcoach komt uit de koker van de Leidschendamse Marian van der Hoeven (46) die meedeed aan de prijsvraag van ONVZ.

 

Twee jaar geleden werd een vriend van Van der Hoeven getroffen door een hersenbloeding. Zijn vriendin moest zich toen door een woud aan instanties en dergelijke heen werken om zaken geregeld te krijgen. Uiteindelijk lukte dat wel, maar deze martelgang was voor Van der Hoeven aanleiding om het idee van een zorgcoach te bedenken die de patiënt helpt zijn weg te vinden en alles regelt.

 

  &nbspHet idee levert Van der Hoeven, die als communicatieadviseur werkt bij een zakenreisorganisatie in Utrecht, ook een geldbedrag van _ 10.000 op. Dit bedrag kan zij naar eigen inzicht besteden.

 

Goed idee

Erno Kleijnenberg, directievoorzitter van ONVZ, is blij met het goede idee. "We hebben met een vakkundige vakjury gekeken naar de toepasbaarheid van het idee en of het eenvoudig en praktisch uitvoerbaar is. Ook hebben we onderzocht tegen welke kosten en op welke termijn het idee kan worden gerealiseerd. En uiteraard hoeveel mensen baat hebben bij het goede idee. Het idee van Marian voldeed aan al deze punten."

 

in ontvangst.

Reageer op dit artikel