nieuws

NZA: ‘Site Consumentenbond niet volledig’

Archief

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) prijst na een onderzoek acht vergelijkingssites voor hun volledigheid in het aanbod van de polissen van zorgverzekeraars. Alleen de site van de Consumentenbond behaalde niet de maximale score.

NZA: ‘Site Consumentenbond niet volledig’

Volgens de NZA mist de site van de Consumentenbond enkele polissen die zich op specifieke doelgroepen richten. De andere sites die de NZA onder de loep heeft genomen zijn: FX, Independer, Kiesbeter, Mistermoney, Tcfzorg, Verzekeringssite, Zorgkiezer en Zorgplanet. Vorig jaar behaalden drie van de acht sites de maximale score bij het aantal verzekeraars.
Ook de informatie over de polissen is aanzienlijk verbeterd. "Toen vermeldden slechts drie sites volledig correcte informatie over de premie voor de basisverzekering, de kortingen eigen risico en het type polis. Nu geldt dit voor acht vergelijkingssites." Hier liet Mistermoney een steek vallen, zo blijkt uit het onderzoeksrapport.
De NZA zegt de zelfredzaamheid van consumenten te willen bevorderen door jaarlijks inzicht te geven in de kwaliteit van de vergelijkingssites.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.