nieuws

NVA en NBVA kiezen voor Federatie Fidin

Archief

De intermediaire belangenorganisaties NVA en NBVA gaan vergaand met elkaar samenwerken onder de naam ‘Federatie Fidin’. De afkorting staat voor ‘financiële intermediaire dienstverlening in Nederland’. De federatie hoopt spoedig koepels als VVHN, FKO, NVGA en NVF als partners te verwelkomen.

NVA en NBVA kiezen voor Federatie Fidin

Dat zou nog meer bijdragen aan het beoogde doel: een krachtige belangenbehartiging van het intermediaire veld, zowel nationaal als internationaal.
Rob Groenemeijer, huidig voorman van de NBVA, wordt de eerste bestuursvoorzitter. Hij gaat samen met NVA-directeur Niels Mourits de dagelijks leiding vormen. De Federatie Fidin wordt gevestigd aan de Stadsring in Amersfoort, het huidige onderkomen van de NVA.
De koepel zegt 55% tot 60% van de intermediaire verzekeringsmarkt te vertegenwoordigen. Het aantal leden wordt op ruim 1.700 gezet. Begin dit jaar waren dat er echter 1.661 en zowel de NVA als de NBVA erkent dat het aantal aangesloten kantoren dit jaar verder daalt.

Reageer op dit artikel