nieuws

Nivel: opnieuw circa 4% overstappers

Archief

Het aantal verzekerden dat overstapt naar een andere zorgverzekeraar lijkt zich te gaan stabiliseren op 4%. Deze voorspelling is woensdag geuit door het Nivel (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg).

De meeste Nederlanders zijn tevreden over de dekking van de polis en de service van hun zorgverzekeraar, zo blijkt uit de jongste peiling van het Nivel. Een kwart vindt het te veel moeite om op zoek te gaan naar een betere. Het Nivel voorspelt dat – net als vorig jaar – 4% overstapt. Onvrede met de dekking van de aanvullende verzekering is onveranderd de belangrijkste reden om te gaan wisselen. Verzekerden besluiten pas laat om te switchen doordat ze pas laat informatie krijgen. Een vijfde van de verzekerden zegt hierdoor te weinig tijd te krijgen om een beslissing te kunnen nemen.
Deze resultaten zijn gebaseerd op een peiling die in oktober en november is uitgevoerd binnen het 2.800 leden tellende, representatieve Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.