nieuws

Nieuwe Quion-dochter voor betalingsachterstanden

Archief

Hypotheekbedrijf Quion gaat voor het afhandelen van betalingsachterstanden bij hypotheken een nieuw dochterbedrijf oprichten. Deze dienst, die nu al wordt geleverd, levert volgens Quion een sterke daling van het aantal executieveilingen op.

Nieuwe Quion-dochter voor betalingsachterstanden

De nieuwe tak gaat zich richten op 'Special Servicing', die allerlei kredietmanagementdiensten omvat, en zal geleid worden door manager bijzonder beheer Patricia van Barneveld. "Een pakket aan maatregelen heeft op korte termijn geleid tot een daling van 16% van het totaal aantal betalingsachterstanden." Het aantal executieveilingen is bij Quion tot november met 32% gedaald ten opzichte van vorig jaar.
Het dochterbedrijf wordt per 1 januari actief. "We gaan dan niet alleen kredietmanagementdiensten verlenen aan hypotheekverstrekkers, maar ook aan kredietverleners en verzekeraars. Daarnaast werken we aan de mogelijkheid om de incasso te gaan verzorgen van de beloning van tussenpersonen die bij hun klanten een uurtarief in rekening brengen."

Reageer op dit artikel