nieuws

Nieuwe Quion-dochter richt zich op betalingsachterstanden

Archief

Volgens hypotheekbedrijf Quion is in de eerste elf maanden van dit jaar het aantal betalingsachterstanden bij hypotheken met 18% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode in 2007. Quion gaat voor het afhandelen daarvan een nieuwe dochter oprichten.

 

Quion biedt aan geldverstrekkers de dienst ‘Special Servicing’, waarbij wordt geprobeerd bij incassoproblemen de betalingsachterstand van de klant in te lopen. "Ondanks de toenemende instroom aan betalingsachterstanden, zijn wij in staat deze succesvol op te lossen", zegt manager bijzonder beheer Patricia van Barneveld. "Een pakket aan maatregelen heeft op korte termijn geleid tot een daling van 16% van het totaal aantal betalingsachterstanden."

 

  &nbspHet aantal executieveilingen is bij Quion tot november met 32% gedaald ten opzichte van vorig jaar. "Terwijl landelijk gezien het aantal veilingen op hetzelfde niveau zal blijven als in 2007." Dat komt overeen met het beeld dat de NHG oplevert: het Waarborgfonds Eigen Woningen heeft in de eerste drie kwartalen 750 verliesdeclaraties ontvangen in verband met gedwongen verkoop: even veel als vorig jaar. "Vooral sinds de zomer hebben meer mensen moeite gekregen om binnen een maand te betalen."

 

Aparte dochter

Quion gaat deze special servicing per 1 januari onderbrengen in een apart dochterbedrijf, dat zal worden geleid door Van Barneveld. "We gaan dan niet alleen kredietmanagementdiensten verlenen voor hypotheekverstrekkers, maar ook voor kredietverleners en verzekeraars. Daarnaast werken we aan de mogelijkheid om de incasso te gaan verzorgen van de beloning van tussenpersonen die bij hun klanten een uurtarief in rekening brengen." De nieuwe tak wil ook graag zaken gaan doen met geldgevers die hun administratie niet bij de Quion-groep hebben ondergebracht.

 

Reageer op dit artikel