nieuws

Nieuwe hypotheeksoftware deelt advies op in zeven stappen

Archief

Op 1 januari introduceert Avera de ‘Excellent+ hypotheektool’, een advieshulp waarmee de adviseur in zeven vaste stappen met de klant een hypotheek kan samenstellen.

 

De hypotheektool is een Excel-bestand dat ondersteunt bij het inventariseren en het efficiënt samenstellen van de hypotheek, waarbij geen internetverbinding nodig is. De hypotheekadviseur stelt samen met de klant in zeven stappen de hypotheek samen door onder meer leenbehoefte, aflossingswijze en behoefte aan aanvullende dekkingen te invesntariseren. "Zo stelt de klant eigenlijk zelf zijn hypotheek samen, maar dan met de professionele begeleiding van een adviseur", zegt Frank Rutten, directeur van Avera. "Het gaat dus niet om een productinvulling of productberekening en -vergelijking. Daarvoor bestaat andere software. Voor dit deel van het hypotheekproces is er nog geen vergelijkbare software beschikbaar in Nederland. Dit ondersteunt het samenstellen van de hypotheek, houdt daarbij rekening met alle afwegingen en deelkeuzes van de klant en kan dat per hypotheekonderdeel vastleggen met de cijfermatige onderbouwing", aldus Rutten.

 

Specialisatie

Frank Rutten is FFP’er en erkend hypotheekadviseur, sinds 1997 zelfstandig gevestigd als financieel adviseur. Zijn specialisatie is hypotheekadvies aan particulieren. Hij is nog steeds actief met zijn adviespraktijk onder de naam Frank Rutten Financiële Planning.

 

Reageer op dit artikel