nieuws

Nationale Waarborg verzekert bankgarantie van huizenkoper

Archief

Huizenkopers die een bankgarantie afnemen bij Nationale Waarborg kunnen zich daar nu ook verzekeren tegen de vordering van de waarborgsom. Daartoe heeft Nationale Waarborg een overeenkomst gesloten sluiten met The Warranty Group.

 

De reguliere bankgarantie van Nationale Waarborg voorziet erin dat de verkopende partij een borgsom (10% van de koopsom) krijgt als de koper in gebreke blijft. Nationale Waarborg keert die borgsom binnen twee dagen via de notaris uit, maar vordert het bedrag daarna wel terug bij de kopers. Die kunnen zich daar nu tegen verzekeren.

 

  &nbspDe Verzekerde Bankgarantie biedt dekking ter hoogte van de garantiesom als de hypotheek niet doorgaat wegens overlijden, ziekte of onvrijwillige werkloosheid van (één van de) aanvragers. De premie is _ 135, waarvan _ 25 als provisie naar de tussenpersoon gaat. Patricia Boer, directeur Nationale Waarborg, noemt de aanvraagprocedure simpel. "Er is geen gezondheidsverklaring nodig. Een vinkje op het aanvraagformulier volstaat. Bovendien zijn de polisvoorwaarden en de schademeldingsformulieren eenvoudig en in consumentvriendelijke taal geschreven. De polis gaat in zodra de bankgarantie is gesteld. Dat betekent bij ons: binnen één dag na aanvraag."

 

  &nbspNationale Waarborg, onlangs overgenomen door Nationale Borg, verstrekt op jaarbasis zo’n 25.000 bankgaranties. De provisie voor het intermediair is _ 20 per garantie.

 

Reageer op dit artikel