nieuws

Monuta stoot Legal van troon in levenonderzoek IG&H

Archief

Uitvaartverzekeraar Monuta is dit jaar als beste uit de bus gekomen bij het performanceonderzoek Leven van IG&H. Daarmee is Legal & General, dat acht maal op rij als beste werd beoordeeld door het ondervraagde intermediair, van de troon gestoten.

Monuta stoot Legal van troon in levenonderzoek IG&H

"Onze performance scoort op alle fronten hoger dan het marktgemiddelde", aldus Monuta. Volgens het onderzoek is de maatschappij bij 78% de voorkeursuitvaartverzekeraar. Volgens woordvoerder Mark Debets scoort Monuta hoog omdat het specifiek op één product is gericht. "Onze accountmanagers zijn daadwerkelijk met het product bezig, waardoor we tussenpersonen beter kunnen ondersteunen. Daarnaast bieden we een portefeuilleanalyse aan, zodat de adviseur meer tijd overhoudt voor verkoop."
Volgens Debets is de berekening van de prestatie-index door IG&H aangepast ten opzichte van vorig jaar. "Met de huidige berekeningswijze zouden we toen ook al eerste zijn geworden."
Behalve een Leven-onderzoek deed IG&H voor het eerst een onderzoek naar de prestaties van de pensioenverzekeraars. Daarbij is Zwitserleven als winnaar naar voren gekomen.

Reageer op dit artikel