nieuws

‘Mobiliteit geen maatstaf voor marktwerking Zorg’

Archief

“Het is een misverstand dat meer marktwerking automatisch leidt tot meer mobiliteit”, stelt Pieter Hasekamp, directeur van Zorgverzekeraars Nederland. Hij reageert hiermee op de online bemiddelaars en adviseurs in zorgverzekeringen die de noodklok luiden, omdat er komend jaar weer weinig mensen van zorgverzekeraar wisselen.  

‘Mobiliteit geen maatstaf voor marktwerking Zorg’

"Wat telt, is de dreiging dat mensen kunnen overstappen", stelt Hasekamp. "De mobiliteit in een volkomen concurrerende markt is zelfs nihil, omdat de baten van het overstappen in zo'n markt te verwaarlozen zijn." Volgens hem nemen de marktpartijen die vorige week aan de bel trokken, ten onrechte mobiliteit als maat voor marktwerking. "Vervolgens stellen ze dat marktwerking mislukt is, omdat maar 4% van de verzekerden overstapt naar een andere zorgverzekeraar", aldus Hasekamp. "Maar er is volop concurrentie in de zorgverzekeringsmarkt. De consument plukt hier al sinds 2006 de vruchten van."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.