nieuws

Metaalunie richt eigen verzekeraar op

Archief

De Koninklijke Metaalunie (KMU) richt per 1 januari KMU Verzekeringen op. Bij deze nieuwe verzekeraar wordt de loondoorbetalingsverzekering bij ziekte ondergebracht. Toezichthouder DNB heeft al goedkeuring verleend.

Metaalunie richt eigen verzekeraar op

De verzekeraar is opgericht om lagere kosten te realiseren voor deze loondoorbetalingsverzekering. Tussenpersoon Mevas heeft ervoor gekozen deze verzekering per 1 januari bij KMU Verzekeringen onder te brengen. Voor ondernemers in het mkb-metaal verandert er niets. De bestaande contracten die hieronder vallen met bijvoorbeeld Rea Direct en arbodiensten worden voortgezet.
Leden van de KMU kunnen bij de nieuwe verzekeraar een verzuimverzekering sluiten met arbodienstverlening, ReaDirect Verzuimbegeleiding en gratis verhaalsbijstand. De verzuimverzekering is speciaal voor de 13.000 leden van de KMU, die hun verzekering via intermediair Mevas hebben ondergebracht bij verzekeringsmaatschappijen. Mevas is een volle dochter van de Koninklijke Metaalunie en treedt uitsluitend op als assurantiekantoor voor de aangesloten leden en hun circa 150.000 medewerkers.

Reageer op dit artikel