nieuws

Metaalunie richt eigen verzekeraar op

Archief

De Koninklijke Metaalunie (KMU) richt per 1 januari KMU Verzekeringen op. Bij deze nieuwe verzekeraar wordt de loondoorbetalingsverzekering bij ziekte ondergebracht. Toezichthouder DNB heeft al goedkeuring verleend.

 

De verzekeraar is opgericht om lagere kosten te realiseren voor deze loondoorbetalingsverzekering. Tussenpersoon Mevas heeft ervoor gekozen deze verzekering per 1 januari bij KMU Verzekeringen onder te brengen. De verzekering is bij andere verzekeraars inmiddels opgezegd. Op dit moment maken een kleine 3.000 werkgevers gebruik van een verzuimverzekering. Het gaat om _ 20 mln premie. Voor de ondernemers in het mkb-metaal verandert er niets: de bestaande contracten worden voortgezet.

 

  &nbspLeden van de KMU kunnen bij de nieuwe verzekeraar een verzuimverzekering sluiten met arbodienstverlening, ReaDirect Verzuimbegeleiding en gratis verhaalsbijstand. De verzuimverzekering is speciaal voor de 13.000 leden van de KMU, die hun verzekering via intermediair Mevas hebben ondergebracht bij verzekeringsmaatschappijen. Mevas is een volle dochter van de Koninklijke Metaalunie en treedt uitsluitend op als assurantiekantoor voor de aangesloten leden en hun circa 150.000 medewerkers.

 

Directie

De directie van KMU Verzekeringen bestaat uit Henk Franken (61) en Frank Sturop (56). Franken is sinds 2001 directeur-eigenaar van Insurance Risk Management en was daarvoor onder meer directeur bij ABN Amro Verzekeringen. Sturop is sinds 1982 vennoot van Hoorn De Vos Metselaar & Sturop, actief in onder meer assurantiën, hypotheken en makelaardij.

 

Reageer op dit artikel