nieuws

Meeùs stopt met woningmakelaardij

Archief

Aegon-dochter Meeùs, onderdeel van de Unirobe Meeùs-groep, stopt als makelaar van woningen. De onderneming wil alleen nog verzekeringen, hypotheken en pensioenen verkopen en actief zijn als bedrijfsmakelaar.

Meeùs stopt met woningmakelaardij

Meeùs hoopt de activiteiten te kunnen verzelfstandigen. "Het is de bedoeling dat de bestaande managers de 32 makelaarsbedrijven overnemem", zegt directievoorzitter Leo Peeters Weem van Meeùs. "Als daar geen animo voor is, gaan we op zoek naar een koper van buiten. Uit analyse is gebleken dat wij met woningmakelaardij geen gezond rendement kunnen maken. Als zelfstandig kantoor is dat makkelijker omdat dan vooral de kosten lager zijn. De overheadkosten van Meeùs zijn namelijk nogal hoog vanwege de doorberekening van een beursgenoteerd fonds." De woningmakelaardij van Meeùs heeft 200 medewerkers, wat de gevolgen zijn voor de hypotheekactiviteiten weet het bedrijf nog niet in te schatten..

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.