nieuws

Meeste UPO’s verstuurd bij NN

Archief

Nationale-Nederlanden heeft inmiddels aan 70% van zijn pensioenklanten een Uniform pensioenoverzicht (UPO) verstuurd. NN is eind augustus begonnen met het versturen van de vernieuwde overzichten.

 

"Alle deelnemers in actieve dienst ontvangen hun UPO’s in 2008, zoals wettelijk is voorgeschreven. Ook pensioengerechtigden ontvangen hun reguliere pensioenoverzicht in 2008", aldus NN. Eerder meldden ABN Amro, Zwitserleven (allebei in maart), Aegon (in augustus) en Delta Lloyd (in oktober) het versturen van de pensioenoverzichten. Verzekeraars versturen de overzichten rechtstreeks, tegen de zin van het intermediair, dat stelt daarmee ten onrechte gepasseerd te worden. Volgens het Verbond van Verzekeraars vloeit de verplichting van rechtstreekse verzending voort uit de Pensioenwet.

 

Aanvragen

NN garandeert het intermediair overigens sinds kort dat aanvragen voor een levenpolis die op papier worden ingediend, binnen een week zijn afgehandeld. Die garantie geldt overigens alleen als de aanvraag direct compleet bij NN wordt aangeleverd. Aanvragen en mutaties die via extranet Mijn.NN.nl worden ingediend, worden sinds vorig jaar gegarandeerd binnen een week verwerkt. "Die snelheidsgarantie heeft geleid tot een forse toename van de tevredenheid van intermediairs over onze verwerking." Eind maart gaat NN meten of de nieuwe ‘papieren’ garantie ook voor een hogere tevredenheid gaat zorgen.

 

Reageer op dit artikel