nieuws

London zet toon met verhoging autopremie

Archief

De geluiden worden steeds luider dat diverse autoverzekeraars hun resultaat over 2008 met een rode pen moeten gaan schrijven. London, de tiende autoverzekeraar van het land, is de eerste die voor 2009 een substantiële premieverhoging aankondigt.

London zet toon met verhoging autopremie

In de prolongatiebrieven voor januari 2009 gaat London deze week de aanpassing van de tarieven bekendmaken. Over de hele portefeuille komt die neer op een gemiddelde premieverhoging van 5%. Volgens hoofd Verkoop Peter Oskam pakt het voor elke verzekerde anders uit. "Ons tarief bestaat uit zo'n dertig aspecten en een aantal daarvan stellen we bij."
Unigarant neemt volgende week een besluit over een eventuele premieverhoging. "Maar we kunnen er ook voor kiezen om verlies in te calculeren."
Net als London en Unigarant erkent ASR dat het resultaat van de autotekening onder druk staat. "Rond de jaarwisseling nemen we een besluit over een eventuele tariefaanpassing", zegt directevoorzitter Roeland van Vledder.
Klaverblad besloot begin november de tarieven voor de Royaal autoverzekering te verhogen. "Dat heeft niets met de kredietcrisis te maken en een sterke winstdaling is evenmin aan de orde", aldus directeur Richard van der Hart. "Hoewel we ook geen bakken winst maken. Het product is eenvoudigweg té aantrekkelijk en de productie mocht best wel wat naar beneden."

Reageer op dit artikel