nieuws

Levenpolissen en hypotheken Aegon ook provisieloos

Archief

Aegon heeft de mogelijkheden voor flexibele provisie op leven- en hypotheekproducten met ingang van 1 januari uitgebreid: de maatschappij biedt in de nieuwe regeling ook een provisieloze variant.

De provisiepercentages voor de Levensloop-, Spaar- en Beleggingshypotheek bedragen 2% afsluit- en 0,09% doorlopende provisie, waarbij de klant geen korting op afsluitkosten of rente krijgt. Levert de adviseur provisie in, dan kan de korting voor de klant oplopen tot 1% over de afsluitkosten en 0,2% op de rente, in het geval dat de tussenpersoon volledig afziet van provisie. Andere varianten dan volledige of géén provisie zijn overigens pas vanaf 1 februari beschikbaar.
De provisietransparantie wordt ingevuld door het verstrekken van aparte bijlagen bij offertes voor complexe producten, die de tussenpersoon aan de klant kan overhandigen.

Reageer op dit artikel