nieuws

Levenpolissen en hypotheken Aegon ook provisieloos

Archief

Aegon heeft de mogelijkheden voor flexibele provisie op leven- en hypotheekproducten met ingang van 1 januari uitgebreid: de maatschappij biedt in de nieuwe regeling ook een provisieloze variant.

De provisiepercentages voor de Levensloop-, Spaar- en Beleggingshypotheek bedragen 2% afsluit- en 0,09% doorlopende provisie, waarbij de klant geen korting op afsluitkosten of rente krijgt. Levert de adviseur provisie in, dan kan de korting voor de klant oplopen tot 1% over de afsluitkosten en 0,2% op de rente, in het geval dat de tussenpersoon volledig afziet van provisie. Andere varianten dan volledige of géén provisie zijn overigens pas vanaf 1 februari beschikbaar.
De provisietransparantie wordt ingevuld door het verstrekken van aparte bijlagen bij offertes voor complexe producten, die de tussenpersoon aan de klant kan overhandigen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.