nieuws

Leidsche: ‘Zwitserleven niet de eerste met groene pensioenpolis’

Archief

Zwitserleven heeft een individueel pensioenproduct gelanceerd waarbij op een duurzame manier kapitaal wordt opgebouwd. De claim ‘het eerste groene pensioen’ is volgens Leidsche Verzekeringen echter niet terecht. "Bij ons kan al vier jaar duurzaam worden belegd."

 

Dit GroenPensioen, waarbij wordt belegd in fondsen van SNS Reaal-zuster ASN Bank, is bedoeld als aanvulling op het werkgeverspensioen. "Het ingelegde geld wordt uitsluitend belegd in bedrijven en projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving. De fondsen investeren bijvoorbeeld niet in ondernemingen die zijn betrokken bij kinderarbeid of wapenhandel, maar in ondernemingen die serieus werk maken van hun duurzaamheidsbeleid en mensenrechten respecteren." Volgens ASN Bank wordt duurzaamheid vooral door pensioenfondsen nog onvoldoende meegewogen in de beleggingsstrategie.

 

  &nbspZwitserleven claimt de eerste te zijn die een ‘groen pensioen’ biedt, maar Leidsche Verzekeringen vindt die claim niet terecht. "Wij bieden sinds mei 2004 al bij onze pensioenverzekeringen de mogelijkheid om te beleggen in duurzame fondsen van Triodos en Robeco. Een jaar terug hebben wij bovendien het ASN Aandelenfonds toegevoegd aan de beleggingsopties. Daarbij hebben wij als één van de eersten ook het principe van prudent beleggen ingevuld, waarbij met stapjes van een maand wordt bekeken of de beleggingsmix moet worden aangepast. Wij krijgen van ons intermediair geregeld te horen dat wij de enige zijn die lifecycling middels systeembeleggen mogelijk maken bij duurzame beleggingen", zegt verkoopdirecteur Hans Fransen van Leidsche.

 

Reageer op dit artikel