nieuws

Koepels vinden uitstel beloningstransparantie mager

Archief

De Federatie Fidin (NVA en NBVA) en de VVHN zijn blij dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) begrip toont voor de problemen die er zijn met het bieden van beloningstransparantie per 1 januari. Het door de toezichthouder geboden uitstel tot 1 april vinden zij echter te mager.

Koepels vinden uitstel beloningstransparantie mager

"Wij vragen ons af of een periode van drie maanden voldoende is. Er moet in de markt immers nog heel veel geregeld worden." De brancheorganisaties voor assurantiekantoren en hypotheekadviseurs willen graag uitstel tot 1 juli, waardoor openheid over beloningen zou samenvallen met de invoering van het dienstverleningsdocument (dvd). Het komende half jaar kan dan worden gebruikt voor het verkrijgen van helderheid over de regels en het onderhandelen over de beloningsvoorstellen van aanbieders.
De koepels vragen bij het ministerie van Financiën nogmaals aandacht voor de bekostiging van het toezicht. "De kosten zijn onacceptabel gestegen", stellen zij.

Reageer op dit artikel