nieuws

Klap-Des Bouvrie stuurt nieuwe samenwerkingsovereenkomsten

Archief

Aan het voorheen met Eurolloyd samenwerkende intermediair dat nu posten heeft lopen via Klap-Des Bouvrie & Bredius is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voorgelegd. Het gaat om de portefeuille die het bedrijf eerder dit jaar overnam van Delta Lloyd.

 

Recentelijk stuurde Klap-Des Bouvrie & Bredius de ruim zeshonderd betrokken bemiddelaars een samenwerkingsovereenkomst. "De met Eurolloyd in het verleden gemaakte afspraken hebben wij geheel ongewijzigd overgenomen", vermeldde de begeleidende brief.

 

  &nbspMaar met name enkele dwingende bepalingen over het portefeuillerecht zijn hier en daar slecht gevallen bij het intermediair. Volgens de Amsterdamse assurantiemakelaardij ging het om de bij haar standaard gebruikte samenwerkingsovereenkomsten. "Al deze agenten hebben wij direct een brief gestuurd met de mededeling dat de artikelen 19 en 20 zullen worden geschrapt."

 

Overdracht

Delta Lloyd maakte in maart bekend dat het de beursportefeuille en postenbank van het in 2006 overgenomen Eurolloyd Verzekeringen met terugwerkende kracht per 1 januari had overgedragen aan Klap-Des Bouvrie & Bredius. De beursportefeuille omvatte in co-assurantie gesloten brand-, transport- en avb-verzekeringen, terwijl bij de postenbank provinciale schadeverzekeringen waren ondergebracht.

 

Reageer op dit artikel