nieuws

Intermediair ontwerpt Expartnerhypotheekplan

Archief

Intermediairbedrijf H & L Adviesgroep (Berlicum) heeft de ‘Expartnerhypotheekplan’ ontworpen. Met hulp van die dienst kan een bestaand woningkrediet na een scheiding worden omgezet.

 

"Het is een andere insteek bij scheiden", zegt Ron van den Herik van H & L Adviesgroep. "Bij een advocaat of mediator gaat de zaag erin, hier stellen we de sociale omgeving van het kind centraal. Doel is om het kind in z’n vertrouwde huis te laten wonen." Afhankelijk van de situatie is volgens Van den Herik de overwaarde of het wel of niet hebben van een inkomen het uitgangspunt. "In een teruglopende markt is het een dienstverlening voor een andere doelgroep en vanuit een andere invalshoek."

 

  &nbspHet Expartnerhypotheekplan is een dienst en geen product. "Daar hebben we over nagedacht", zegt Van den Herik, "maar dan krijg je met zoveel wet- en regelgeving te maken, dat is niet haalbaar. Als intermediair zijn we gespecialiseerd in echtscheidingen maar het schedingsconvenant wordt wel aan een mediator en notaris uitbesteed."

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.