nieuws

ING gaat provisie koppelen aan kwaliteit

Archief

ING, de combinatie van Postbank en ING Bank die op 1 januari start, gaat de hoogte van de provisie op hypotheken afhankelijk maken van de kwaliteit van de tussenpersoon. Het afschaffen van bonussen zal volgens directeur Marketing Hans Hagenaars niet leiden tot een lagere beloning voor het intermediar.

ING gaat provisie koppelen aan kwaliteit

Hagenaars (foto) wil met de nieuwe ING groeien naar een marktaandeel van 25%, wat goed moet zijn voor de nummer 1-positie in hypotheken. Die groei moet worden bereikt door de nadruk te leggen op kwaliteit en niet op prijs. Dat komt terug in de beloningssytematiek: "Wat wij nu aan bonussen betalen, steken wij in de reguliere provisie voor het intermediair. We gaan een kwaliteitsweging inbouwen: wie hogere kwaliteit levert, krijgt ook meer provisie." Hoe die kwaliteit dan gemeten wordt, staat nog niet precies vast. Wel is er onder de naam ING Excellent een kwaliteitsprogramma voor het intermediair opgezet, dat onder meer een klanttevredenheidsmeting bevat.

Reageer op dit artikel