nieuws

Hypotheekdrukte bij DSB Bank

Archief

DSB Bank meldt een sterk toegenomen aantal hypotheekaanvragen. Volgens de bank uit Wognum komt dat vooral door de lage rente en de ongewijzigde acceptatienormen.

 

  &nbspIn november zijn bij DSB zo’n 10.000 hypotheekoffertes aangevraagd. Dat is ongeveer evenveel als de bank vorig jaar in totaal liet inschrijven bij het Kadaster. Maandelijks worden marktbreed ruim 30.000 hypotheken gesloten. Hoeveel aanvragen DSB Bank normaal gesproken maandelijks ontvangt, is echter niet bekend.

 

  &nbsp"We constateren een enorme toename in het aantal hypotheekaanvragen, vooral van mensen die hun hypotheek willen oversluiten. Het is opvallend dat er vooral gekozen wordt voor een rentevaste periode van zeven of tien jaar", aldus directievoorzitter Dirk Scheringa. Volgens hem kan DSB Bank dankzij de stabiele financiële basis in tegenstelling tot de concurrentie nog steeds lage tarieven bieden en ruime acceptatiecriteria. Het zeven jaar vaste rentetarief is gedurende december volgens de bank 4,7%, waar veel aanbieders meer dan 5,0% rekenen. Dat geldt dan wel alleen voor een aflossingsvrije VoordeelHypotheek op basis van NHG, waarbij een woonlastenbeschermer wordt gesloten en meegefinancierd.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.