nieuws

Hogere hypotheekprovisie bij Reaal

Archief

Reaal heeft in verband met het verbod op bonusprovisie de afsluit- en doorlopende provisie op complexe hypotheken voor komend jaar verhoogd. Daarnaast is, net als voor levenproducten van Reaal, vanaf 1 januari ook provisieloos offreren mogelijk.

Hogere hypotheekprovisie bij Reaal

De provisieverhoging geldt voor de Opstap-, Kies Vrij-, Spaar- en Beleggingshypotheek van Reaal. De provisie wordt niet in de offerte gemeld, maar in een aparte brief voor de tussenpersoon. Voor de eerste drie hypotheekvormen geldt 0,88% afsluit- en 0,38% doorlopende provisie. De beleggingshypotheek kent, afhankelijk van welke geldverstrekker gekozen wordt, een afsluitprovisie variërend van 0,88% tot 1,73% en een doorlopende provisie variërend van 0,38% tot 0,80%. Voor een aflossingsvrije hypotheek keert Reaal 0,50% afsluitprovisie uit.

Reageer op dit artikel