nieuws

Het Geld Insituut (Apeldoorn) failliet

Archief

De directie van Het Geld Instituut in Apeldoorn heeft zelf besloten de activiteiten stop te zetten en het faillissement aan te vragen bij de rechtbank in Zutphen.

 

"Gezien de resultaten van de afgelopen twee jaar, het feit dat we onze buitendienst niet rendabel krijgen, maar ook de huidige marktomstandigheden, met daarbij de toekomstige veranderingen, is het niet langer verantwoord onze activiteiten voort te zetten", zegt directeur Koen Zijlstra. "De salarissen, leaseauto’s en rekeningen zijn tot nu toe betaald, maar daardoor is er wel een groot gat met de fiscus ontstaan." Andere schuldeisers zijn verzekeringsmaatschappijen. Bij Het Geld Instituut waren elf vaste medewerkers in dienst en vijftien parttimers.

 

Overname

Het is nog niet duidelijk wat er met de activiteiten van Het Geld Instituut Verzekeringen en Het Geld Instituut Financieringen gaat gebeuren, maar een overname van de totale portefeuille en lopende zaken ligt het meest voor de hand. "Op dit moment voeren we gesprekken met diverse marktpartijen die geïnteresseerd zijn in de overname van de totale portefeuille van Het Geld Instituut en een deel van het personeel", vertelt Zijlstra. "De komende weken zullen we alle lopende dossiers afhandelen en zal duidelijk worden hoe we de toekomst in gaan."

 

Dubbel verhaal

"Het is een dubbel verhaal", zegt Zijlstra. "Aan de ene kant is er het financiële verhaal, aan de andere kant wordt het met het schrappen van de bonusprovisies voor bedrijven met een grote buitendienst moeilijk. Daarnaast zijn de hypotheek- en de kredietmarkt sterk teruggelopen. Het is een optelsom: door regel- en wetgeving stijgen de kosten maar staan daar verminderde inkomsten tegenover. Dat gaat in de toekomst voor bedrijven met het model als Het Geld Instituut niet werken. Ik zie dat ook bij kantoren om me heen. Het ene gat wordt met het andere gevuld tot de potjes leeg zijn. Met pijn in mijn hart heb ik deze beslissing moeten nemen en heb ik afscheid moeten nemen van een hechte club collega’s en van een bedrijf waar ik tien jaar met veel plezier actief voor ben geweest."

 

Reageer op dit artikel