nieuws

Groeiend wantrouwen onder coassuradeuren

Archief

Allianz en Zurich hebben industrieel verzekeraar XL op een ‘observatielijst’ gezet. De verzekeraars hebben twijfels over de soliditeit van XL en accepteren de maatschappij niet meer vanzelfsprekend als medetekenaar op grote coassurantiecontracten.

Groeiend wantrouwen onder coassuradeuren

Allianz en Zurich zeggen voortaan per individueel geval en pas na grondig onderzoek te besluiten of zij nog een coassurantieschap met XL willen aangaan. Nu dragen ze al vaak gezamenlijk de risico's (onder meer Brand en Aansprakelijkheid) van grote Duitse multinationals als Siemens en BMW. Allianz en Zurich zijn vaak de leidende verzekeraar op grote coassurantiecontracten en draaien daardoor op voor de eerste schadevergoeding. Ze halen daarna het geld op bij de mede-risicodragers. Het verzekeraarsduo is bang op termijn bij XL een kale kip aan te treffen. Eerder ontstonden vergelijkbare zorgen ten aanzien van AIG.

Reageer op dit artikel