nieuws

Groeiend FCI is winstgevend

Archief

In een geruststellend bericht aan makelaars en klanten heeft Fortis Corporate Insurance gemeld opnieuw een winstgevend jaar door te maken. Aan de solvabiliteit schort evenmin iets, luidt de boodschap.

 

De solvabiliteitsmarge was aan het einde van het derde kwartaal 327%. Begin 2008 was die marge 359%: waar _ 88 mln was vereist was toen _ 316 mln aanwezig. Dat de vermogenspositie beperkt is verzwakt, ligt aan het geringe aandeel van aandelen (2%) en vastgoed (6%) in de beleggingsportefeuille.

 

  &nbspFortis Corporate Insurance (FCI) zegt na drie kwartalen _ 35 mln winst te hebben behaald. Vorig jaar bedroeg de winst over twaalf maanden _ 65 mln. De premieomzet groeit dit jaar met zo’n 10% tot _ 720 mln.

 

Samenwerking met Fortis

Dat niet langer Fortis maar de Staat der Nederlanden de aandeelhouder van FCI is, verandert volgens directeur Patrick Coene niets aan de dienstverlening en verzekeringsdekking van de maatschappij. "Onze kantoren behouden op alle locaties hun beslissingsbevoegdheden, zoals voorheen." Er werken circa 350 mensen voor FCI, vanuit vestigingen in Amstelveen, Rotterdam, Antwerpen, Brussel en Parijs.

 

  &nbspVooral bij de dienstverlening vanuit de Belgische vestigingen zouden vraagtekens kunnen worden gezet. Ten onrechte, vindt Coene. Fortis Insurance Belgium zal FCI op het gebied van onder meer ICT en schadebeheer blijven ondersteunen. Binnen Fortis waren veel afspraken al formeel vastgelegd in uitbestedingsovereenkomsten (SLA’s). Die blijven van kracht. "In de overdrachtsovereenkomst is geregeld dat Fortis de continuïteit van de dienstverlening aan de overgedragen bedrijfsonderdelen garandeert", meldt Coene nog.

 

  &nbspOp zijn beurt verzorgt FCI de acceptatie, administratie en preventie voor de portefeuille ‘Arbeidsongevallen’ van Fortis Insurance Belgium. Het gaat om polissen met een premieomzet van zo’n _ 100 mln. "Fortis Insurance Belgium en FCI zijn het eens om deze samenwerking te continueren."

 

zoals voorheen."

Reageer op dit artikel