nieuws

Geijsel schrapt term ‘Politie Zorg Polis’

Archief

De Geijsel Adviesgroep is gestopt met het gebruiken van de term ‘Politie Zorg Polis’ voor de eigen ziektekostenverzekering voor politiepersoneel, die met 20% korting bij Delta Lloyd wordt ondergebracht. Aanleidingen zijn dat die korting nu voor alle klanten geldt én een protest van de Nederlandse Politiebond.

Geijsel schrapt term ‘Politie Zorg Polis’

De bond, die een contract heeft gesloten met CZ voor de Politie Zorg Polis (PZP), vindt dat Geijsel de term ten onrechte ook toepaste op de eigen variant. "Bovendien zijn de vergelijkingen onjuist", aldus de bond. "Geijsel gaat in de vergelijking uit van een restitutiepolis, terwijl 99% van alle PZP-verzekerden een naturapolis heeft." Ook de dekkingen zouden niet te vergelijken zijn. Directeur Wilfred Mooij van Geijsel heeft de site direct aangepast. "Wij bieden trouwens een restitutievariant en ik probeer appels met appels te vergelijken", zegt hij over de vergelijking. "Wij bieden met onze eigen polis sinds twee weken alle klanten 20% korting en niet alleen politiepersoneel. We zouden de site sowieso hebben aangepast. Maar ik vind het wel een compliment: blijkbaar voelt CZ onze hete adem in de nek. Bovendien komen onze verzekeringen via Delta Lloyd toch uiteindelijk bij CZ terecht."
Mooij geeft aan dat de Geijsel-zorgpolis bij geen enkele vergelijkingssite in het overzicht voorkomt. "Vaak bestaat dat uitsluitend uit verzekeringen waar ze zelf in bemiddelen, terwijl zij de indruk wekken de hele markt te vergelijken." Daarmee voldoen de sites volgens Mooij niet aan de zorgplichtvereisten.

Reageer op dit artikel