nieuws

‘GAB Robins te koop gezet’

Archief

In het Verenigd Koninkrijk circuleren al enkele maanden geruchten dat expertiseconcern GAB Robins door de huidige eigenaar, investeringsmaatschappij Brera, te koop is gezet.

 

Volgens de Britse bladen Post Magazine en Insurance Times is één van de gegadigden Stone Point Capital, die vorig jaar al Cunningham Lindsey overnam. Het overnameproces zou inmiddels in de due diligence-fase zijn aangeland, al ontkent GAB Robins zelf dat er sprake is van een op handen zijnde verkoop. Wel liet topman Edward Troy eerder weten dat aandeelhouder Brera "alternatieven zoekt voor zijn bedrijvenportefeuille". Volgens ingewijden aarzelt Stone Point nog, omdat het pensioenfonds voor de GAB Robins-medewerkers kampt met een miljoenentekort.

 

  &nbspHet concern is in ons land actief onder de naam GAB Robins Takkenberg en behaalde vorig jaar een omzet van _ 12,7 mln; een eventueel samengaan met Cunningham Lindsey zou van de combinatie het tweede expertisebedrijf van ons land maken, achter CED.

 

Reageer op dit artikel