nieuws

Fidin vindt ‘gelijk speelveld’ nog ver weg

Archief

Federatie Fidin, het samenwerkingsverband van NBVA en NVA en de hypotheekadviseurs van de VvHN, vindt dat het gewijzigde Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (Bgfo) ongelijkheid in stand houdt bij bonussen voor complexe producten en bij het dienstverleningsdocument, waardoor er sprake is van een “ongelijk speelveld”.

"Het is niet meer uit te leggen aan het intermediair dat een totaalverbod op kwaliteitsbonussen wel geldt voor complexe producten, maar niet voor de  zogenaamde Mifid-producten, zoals een verzekeringsproduct met een effectenrekening", aldus Fidin. "Verder is er ook sprake van een ongelijke situatie bij het dienstverleningsdocument. Dit wordt namelijk alleen gevraagd van bemiddelaars, maar niet van aanbieders, terwijl de klant ook bij een bank of direct writer behoefte heeft aan duidelijkheid." Vóór de tweede serie maatregelen, die 1 juli 2009 zou moeten ingaan, willen de organisaties de kritiekpunten aankaarten.

Reageer op dit artikel