nieuws

Fidin en VVHN willen invoering transparantie opschorten

Archief

Federatie Fidin (NVA en NBVA) en VVHN hebben minister Bos gevraagd om de invoering van de transparantieregels of de handhaving daarvan op te schorten, omdat de aanbieders vier weken voor de invoering nog niet met beloningsvoorstellen zijn gekomen.

Verzekeraars grijpen op dit moment collectief de afschaffing van volumebonussen per 1 januari aan om de gehele beloningsystematiek voor complexe producten te wijzigen, stellen Fidin en VVHN. Het uitblijven van nieuwe beloningsvoorstellen, de wijziging van de systematiek en de implementatietijd maken dat invoering van de beloningstransparantie op 1 januari niet verantwoord is. Zelfs al zouden verzekeraars nog deze week de wijzigingsvoorstellen bekend maken, dan is het intermediair nog niet in staat alles zorgvuldig te implementeren, aldus de organisaties. Daarnaast hebben Fidin en VVHN nogmaals bezwaar gemaakt tegen de kosten van het doorlopend toezicht 2008.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.