nieuws

Fidin en VVHN vragen Bos om uitstel van transparantie

Archief

Federatie Fidin (NVA en NBVA) en hypotheekadviseursvereniging VVHN hebben minister Bos gevraagd om de invoering van de transparantieregels of de handhaving daarvan op te schorten, omdat de aanbieders vier weken voor de invoering nog niet met beloningsvoorstellen zijn gekomen.

 

Verzekeraars grijpen op dit moment collectief de afschaffing van bonussen per 1 januari aan om de gehele beloningsystematiek voor complexe producten te wijzigen, zeggen Fidin en VVHN. Het uitblijven van nieuwe beloningsvoorstellen, de wijziging van de systematiek en de implementatietijd maken dat invoering van de beloningstransparantie op 1 januari 2009 niet verantwoord is. "Zelfs al zouden verzekeraars op dit moment al de wijzigingsvoorstellen bekend maken, dan was het intermediair nog niet in staat alles zorgvuldig te implementeren", stellen de organisaties. "Bovendien willen wij geen aanleiding geven tot verkeerde conclusies bij AFM, of tot ‘spraakmakende’ reportages van Eigen Huis of Radar", vinden Fidin en VVHN.

 

  &nbspDaarnaast hebben de organisaties nogmaals bezwaar gemaakt tegen de kosten van het doorlopend toezicht 2008.

 

Reageer op dit artikel