nieuws

Faillissementsgolf bereikt top met einde Zekergroep

Archief

Met het omvallen van de circa tweehonderd medewerkers tellende Zekergroep, een van de grootste vijftig intermediairbedrijven van ons land, heeft de faillissementsgolf onder het intermediair voorlopig zijn top bereikt: de laatste twee weken is voor acht bedrijven het doek gevallen.

 

De Haagse Zekergroep, onder meer actief met de labels Pensioenzeker en Hypotheekzeker, bezette vorig jaar met een provisieomzet van _ 8,4 (3,3) mln de 43e plaats in de ranglijst van grootste tussenpersonen. Het bedrijf, dat zelf faillissement heeft aangevraagd, haalde een groot deel van de afspraken binnen met een omvangrijk eigen callcenter. "Wij vinden het niet langer verantwoord om onze activiteiten voort te zetten", laat directeur/eigenaar Dennis Vos weten. "Door de woekerpolisaffaire en de kredietcrisis is het dit jaar steeds moeilijker geworden om nieuwe klanten aan te trekken en daarnaast hebben we te maken gekregen met een veel groter aantal royementen dan normaal."

 

  &nbspEind vorig jaar kondigde Vos nog een wijziging in de strategie aan, met plannen om meer omzet te genereren uit onder meer mkb-, schade- en uitvaartverzekeringen. Het aandeel van telemarketing in de afspraken moest terug van 70% naar 40%. "Die veranderingen hebben niet opgewogen tegen de terugbetalingsverplichtingen waar we mee te maken hebben gekregen", aldus een teleurgestelde Vos.

 

Golf

Het einde van de Zekergroep is het meest recente in een golf van faillissementen onder het intermediair: de laatste weken viel ook het doek voor Hona, het Geld Instituut, De Assuradeur, Van der Waal, S.A. Financiële Dienstverlening, De Graeve en The Financials.

 

Zie ook pag. 4

 

Dennis Vos: "Wij vinden het niet langer verantwoord."

 

Reageer op dit artikel